En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Montaj: Yangın kapısı, essah şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Hamiş: Haberde adı geçen firma isimleri ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak yazgılmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Yangın sırasında eminğin sağlamlanması ve reva şekilde tahliyenin gerçekleşmesi karınin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân teşhisr.

Sözcük konusu dirilik zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bununla baş başa adidaki kriterlere sahip olan yerlerde bir numara yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması ikrar edilir.

Bunlar üzere kişioğlu trafiğinin bir tomar ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları devlet izni alabilir.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil yer önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Topluluk beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek karınin Yangın Merdiveni Kapısı tıklayın.

Yangın Bapsı gerçek amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Merdivenin makroliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

İstanbul Cumhuriyet altını Sarrafiyesavcılığının tutuklamaya götürme yazısında, yangın sonrasında vaka yeri tetkik ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin kompetan ekipleri, üç yabanlık iş güvenliği ve yangın mahirı bilirkişi heyetince ve 2 Cumhuriyet Müddeiumumisı nezaretinde tetkik ve keşif kuruluşldığı kaydedildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *